Arkadaşlar merhaba ;

Bilen vardır bilmeyen vardır bugün size Google'ın yeni bir web hizmeti olan ve geçtiğimiz ay türkçe dilinde de hizmet vermeye başlayan Google Analytics üzerine bahsetmek istiyorum.


Google Analytics websitenize eklediğiniz ufak bir kod ile websitenize gelen ziyaretçilerin istatistiklerini tutmanızı sağlayan Google'ın ücretsiz hizmetidir.


Zaten hosting aldığınız şirket mutlaka ziyaretçi sayaçları veya ayrıntılı bir istatistik sunuyordur.Ancak Google Analytics bunu sizin için grafiklerle ve düşünemeyeceğiniz kadar derinliklerle sunuyor. Hemen altta gözüken grafikte blog adresimini ziyaretçi sayıları garfiksel olarak verilmiş.
Bu grafiğin ülkelere ve hatta Türkiye üzerinde de illere dağılmış haritasını ziyaretçi miktarıyla birlikte görebiliyorsunuz. Gerçekten benzersiz görsellikte bir hizmet.


Ayrıca ziyaretçilerinizin ekran çözünürlüğü,işletim sistemleri,tarayıcıları ve versiyonları,ziyaret derinlikleri(sayfa ve süre miktarları) ayrıca yönlendiren siteler,google'dan arayarak sitenize gelenlerin arama yaptıkları keyword listeleri gibi birsürü ayrıntılı bilgiyi grafik altyapılı bulabiliyorsunuz.

Google Analytics'in türkçe bu hizmetinden faydalanmak için tek yapmanız gereken html veya asp sayfanızın body taginini bitişinden önce alttaki gibi Google tarafından gönderilcek kodu yapıştırmanız. php sayfaları olanlar içinde yeni bir php dosyasına bu kodu yapıştırığ açılış sayfasında ona link vermek gerekiyor.Ayrınıtısı Yardım kısmından alabilirsiniz. Saygılarımla...