Online e-learning sitelerinin en önemlilerinden olan Lynda.com , Microsoft'un yeni web standartlarını geliştirdiği Silverlight üzerine 5 saati aşkın videoyu direk linkleriyle yayınlamış. İçerisinde Silverlight arayüzleri tasarlamamıza yardımcı olan Expression Design ve animasyon etmemizi sağlayan Expression Blend programlarından da uygulamalar bulunmakta.Visual Studio 2008 ile de aynı projenin entegrasyonu ve javascript kodları ile geliştirilimi de var. Dahası Adobe ıllustrator ile de Silverlight programlama dili XAML çıktıları alabilmeyi bir plug-in ile gösteriyor.

Biliyorum Silverlight çok yeni ve bu konuda herkes kendince düşüncelere ve ön yargılara sahip. Silverlight asla Flash'a rakip değildir sadece aynı masada diyebiliriz o da : INTERNET.

Silverlight Flash'ın yapamadıklarına taliptir,zamanla oturdukça çok güzel video ve 3D uygulamalar göreceğimize eminim. En son microsoft'un download sayfasını silverlighta çevirdiğini gördüm , yahoo messenger da animasyonlarını çevirdi,tahminimce yakında MS servislerinden faydalanan Live Messenger ve facebook'ta da bol bol Silverlight göreceğiz.

Yeni yılda gözüken 2-3 tane Silverlight kurumsal eğitimim olucak,blogta bir süre sadece Silverlight görebilirsiniz.Adobe'ciler kızmasın.

Bence uzak durmayın.Tıklayın ve bir göz atın.


http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=473