Aslında çok sevimli ve güzel bir efekt Kar Yağdırma.Senenin bu döneminde çok sık kullanılır ve bir dönem sitede tutulur.Bende basit bir uygulamasını blogumda birkaç gün tutacağım.

Yapılması da çok basit : hazır bir Javascript kodunu sayfanıza bağlamak ve o kod içinde bir görseli (kar.gif gibi) hedeflemek.

Öncelikle yağmasını istediğiniz görseli bir host adresine upload edin.Bunun için eğer gmail hesabınız varsa Google 'ın 100 MB ücretsiz hosting verdiği pages.google.com adresini tavsiye edebilirim başlangıç noktasında. Bende yağacak olan görseli buraya upload ettim.

http://ercanaltug.googlepages.com/snow.gif

Daha sonra bu adresi yağma efektini verecek hazır Javascript dosyanızı Dreamweaver ile açıp aşağıdaki gibi göstermeniz gerekecek.Hazır Javascript dosyalarını internette birsürü bulabilirsiniz. Benimkini beğenirseniz adresi :


En son adımda bu hazır Javascript kodunu sayfanıza bağlamak kaldı. Aslında bu da sanırım en kolay ve keyifli kısmı. Alttaki bağlama kodunu sitenizin body tagleri arasında mümkünse enbaşa ekleyin.src yani source adresinde sizin hazır Javascript kodunu tutan hosting adresi olduğundan emin olun.

< script type="text/javascript" src="http://ercanaltug.googlepages.com/snow.js">

< /script>

Ve sayfanızı saklayıp bir önizleyin. Size tavsiyem hazır Javascript örnekleri yüzlerce var internettre arayıp istediğinizi gibi birtanesini sitenize bağlayıp bağlayıp beğenebilirsiniz.

İyi yıllar...