Merhaba arkadaşlar ;

Daha önceki yazılarımla ilgili gelen bir email üzerine güzel bir bilgiyi paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere webde kullanacağımız Flash videolarına istediğimiz şekil ve renkte play,pause,ses .. butonları ekleyebiliyoruz.Bununla ilgili ve HD video ekleyebilmemizi anlatan yazıma alttaki linkten erişebilirsiniz.

http://ercanaltug.blogspot.com/2007/10/adobe-flash-hd-video-custom-skin.html

Bu yazımla ilgili aynı youtube'taki gibi fullscreen yapabilecek bir düğmenin kodları için bir eposta aldım ve kodları sanalkurs'ta Yalçın beyin yazınından buldum burada da paylaşacağım. Video veya flash çalışmanız üzerinde bir buton tasarlayın fullscreen yapacağını bildirecek şekilde ortasında yuvarlak falan olsun :)Eğer videoya tıklanınca fullscreen yapmak isterseniz benim örneğimdeki gibi video kadar bir görünmez buton yapmanız gerekecektir ve butona instance name olarak "tamekranbuton" yazıp sağ tıklayarak actionslarına :
_____________________________________________

on(press) {


tamekran();


}

_____________________________________________


yazarak tıklandığında tamekran fonksiyonunu çalıştıracağını belirtelim.Daha sonra bu butonun bulunduğu frame'e gidelim ve alttaki kodu yazalım :

_____________________________________________


function tamekran(){


if(Stage["displayState"]=="normal"){


Stage["displayState"]="fullScreen";


}else{


Stage["displayState"]="normal";


}


}


var boyutlandir:Object = new Object();


boyutlandir.onResize = function () {


tamekranbuton._x=Stage.width/2;


tamekranbuton._y=Stage.height/2;


}


Stage.addListener(boyutlandir);

_____________________________________________


Böylece butona fullscreen yapacak tamekran fonksiyonunu da tanıtmış olduk. Ancak flash çalışmamızı sonuçta html'e embed edeceğiz ve embed kodlarının da fullscreen'e izin vermesi gerekiyor. Bunun için flash çalışması swf dosyasını gömdüğünüz html'in kodlarında allowFullscreen parametrtesinin değerini (value) "true" olarak değiştirmemiz gerekiyor.

< param name="allowFullScreen" value="true" />

gibi html kodundaki değişiklikleri 2 farklı yerde vardır,embed eden kısımda ve source yani kaynak gösteren dosya adında değişiklikleri yapın. Ayrıca html kodunun yukarısında AC_FL_RunContent javascript kodu ile çağrılmış ise flash çalışmanız,head kısmındaki bu satırlarda onun metodlarından 'allowFullScreen', 'true', satırını da true olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Örnek çalışmamı görmek için tıklayın:

http://ercanaltug.googlepages.com/fullscreen_flash.html

Çalışma dosyasını indirmek için :

http://ercanaltug.googlepages.com/videofullscreen.rar

Faydalı olması dileğiyle...