Merhaba arkadaşlar ;

Hepimizin takip ettiği EURO 2008'de Türk Milli Takımımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Ama aynı zamanda turnuvada ilgimi çeken bir durumda bir sürü takımda Türk asıllı hatta Türkçe konuşan oyuncular yer alması.

Özellikle Türk olmanın nasıl bir duygu olduğunu,siz içinizde hissetmesenizde,milliyetçilik duygularınız oradadır ve hiç beklemediğiniz bir anda ortaya çıkabilir.Bende de yurtdışına çıktığımda öyle olmuştu.

İşte annesi Polonyalı hala Polonyada yaşayan,Polonyalı Podolski Almanya forması altında Polonya'ya 2 gol atıp 2 sinde de el,kol hareketleriyle Polonya seyircisine sevgisini(!) gösterip artık yeni dünya düzenini - doğduğun değil doyduğun yer - bize göstermişti.Çok değil birkaç gün sonra annesi Türk,babası İsviçreli Hakan Yakın Türkiye'ye inanılmaz önemli bir gol attı.Etrafındaki bir sürü İsviçreli arkadaşı sevinç yumağı olurken o sevinmedi , yukarıda soldaki gibi başını öne eğdi. Bu ayrıntıyı ne İsviçreliler ne de Türkler sevinçten veya üzüntüden farkedemedi es geçti. Bazıları zaten Hakan gollerden sonra çok sevinmez dedi,bazıları ise tabiiki birde sevincekmiydi dedi! Ama işin Hakan tarafı çok farklıydı.Annesi maça çıkarken oğluna " Oğlum gol atmana sevinirim ama Türkiye de yenilmesin üzülürüz" demişti.


Hakan maça çıktı oyununu oynadı,annesinin sözünü tuttu,golünü attı.Maç sonu golden sonra buruk bir sevinç bile değil üzüntü duyduğunu,maç sonunda ise Fatih Terim'i tebrik ederken sevindiğini bile gazetecilere açıkça söylüyordu.

Ve dün tüm Türkiye ; kötü futbola rağmen (Cech saolsun)3 dakikada gelen 2 golle Çeyrek Finale odaklanmışken, o ona milli forma teslim eden ülkesinin adına Portekiz'e 2 gol atarak yukarıdaki fotoğrafta sağdaki gibi sevincini gösteriyordu.Ona formayı teslim eden,ekmeğini yediği ülkeye görevini yapıyordu. Ama Türklük bir daha gördikki siz ne kadar farkedemesenizde içimizde,sapasağlam,dimdik ve gururla yaşıyor.

Aferim Hakan , aferim Eren ,aferim Gökhan ve aferim çocuklar.Sizlerle de gurur duyduk...


http://www.internetspor.com/news_detail.php?id=75411