Merhaba arkadaşlar ;

Sektörde büyük çoğunluğun kullandığı Actionscript 2.0'dan 3.0'a geçmek için eğitim verirken aldığım notlar üzerinden çon önemli olan 10 Sebepi örneklerle eklemeye devam ediyorum. Bugünkü örnek Camera ve Microphone Class.

Flex içerisinde online sunumlar için çok kolaylıkla kullanılabilen bu class yapısı artık Actionscript 3.0 ile web sitelerimizde de çok rahatça kullanılabilinir hale geliyor.Ziyaretçinin web kamerasını ve mikrofonunun kullanılacağını bildiren bir ekranın devamında ziyaretçilerinizin kamera görüntülerini alabilir,bir movie klip içerisinde ister animasyonlu ister sabit gösterebilirsiniz ve bu movieklipi çoğaltırak mesela forumlardaki gibi avatar veya CV de kullanılabilecek bir vesikalık görüntüyü yakalayabilirsiniz.


Benim örneğimde butonlar olduğundan karmaşık gelebilir diye sadece Class kısmının kodlarını burada paylaşıyorum,alttaki örnek uygulamama Güvenlik uyarısına OK verip göz atabilirsiniz.Ayrıca Script kısmında Microphone veya Camera yazısı seçiliyken F1'e basarak çok faydalanabileceğiniz Adobe Help dosyasından da classların metodlarına ulaşabilirsiniz,tabiiki ingilizce.

var video1:Video=new Video();
var kamera:Camera=Camera.getCamera();
video1.attachCamera(kamera);
addChild(video1);