Merhaba arkadaşlar ;

Actionscript 3.0 ile gelen yenilikleri ve 2.0 'da olmayan bazı avantajlı 10 adet unsuru kendimce listelediğim yazı dizimde 3.adım 2.0'da olmayan bazı yeni trşgger dediğimiz yeni tetikleyiciler.

Actionscript 2.0 'da bir eventı olayı tetiklemek için : release,press
rollover veya klavyeden bir tuş gibi bir listeden seçim yapabiliyorduk. Bu listeden MouseEvent kısmına 2 farklı event geldi. Artık DoubleClick yani çift tıklama ve MouseWheel yani mouse'un topunun sürüklenmesini çekebiliyoruz. MouseWheel eventı 2.0 da da özel bir class olarak bulunuyordu ve eklenebiliyordu ancak Macintosh'ta çalışmıyordu,3.0 ile artık event listesinden çekebiliyoruz ve uyumluluk sağlanmış.



Ancak bir düğmeye belki üst üste sadece release tetikleyicisini de yakalamak isteyeceğinizden çift tıklanacak butona tikla_btn.doubleClickEnabled = true gibi bir satır ile belirtmeniz gerekiyor. Çalışan örnek kodları aşağıdaki gibi olmalıdır.

MouseWheel yani fare tekerleği tetikleyicisini de yazıları veya ekranın bir kısmına Zoom yapmak için kullanabilirsiniz. Actionscript 3.0 ile gelen yeniliklere bir sonraki yazımda devam edeceğim. Eminim sizler içinde güzel ısınma turları oluyordur.

Faydalı olması dileğiyle...