Merhaba arkadaşlar ;

Actionscript 3.0 'a geçmek için 10 Sebep yazımın 4.cü konu başlığı : Video.
2.0 projesinde ekstra kodlar ile yapabileceğimiz bazı uygulamalar artık 3.0 projesine eklerken default geliyor.

Flash çalışmanıza video getirmek için import-import video diyelim ve videomuzu seçelim. Video formatları avi,mpeg,mov,wmv,dat,vob.. olabilir. Seçtikten sonraki gelen ekranda eğer flv seçmediyseniz - flv seçerseniz bu ekran gelmiyor- filmin süresini , boyutlarını belirleyebileceğiniz ekran gelecektir,gerekli işlemleri yaptıktan sonra gelen aşağıdaki Skining ekranında alt tarafta çıkacak ziyaretçiye kontrol vermemizi sağlayan panel seçimi geliyor. Burada 2 yenilik var,artık fullscreen li olan panellerden seçebiliyoruz ve renk seçimiyle beraber Alphasını da belirleyebiliyoruz bu panelin ki bu arkada videoyu da gösterebilsin diye büyük bir artı olacaktır.


Eğer siz kendiniz bir panel elemanlarını tasarlayarak kullanmak isterseniz 2.0 da kodla yapabildiğimizi burada Skin seçmeden eklediğiniz bir videoya play butona eklemek için Window-Component panelini açıp oradan Video kısmından istediklerinizi ekrana sürükleyip bırakabilirsiniz,hiç kod yazmadan direk çalışacaktır.Ayrıca tasarımlarınızı beğenmezseniz bir Movie Klip gibi içerisine girip altta gösterdiğim üzere tasarım yapabileceksiniz. İstediğiniz kontrolleri istediğiniz tasarımla istediğiniz yerlere koyun,hem de fullscreen dahil.süper!


Unutmadan ekleyeceğim son nokta her ne kadar fullscreen kontrolu eklenmiş olsada bu fullscreen butonunun çalışması için yayınladığınız veya swf dosyanızı embed edeceğiniz html,aspx,php kodlarında bu flash çalışmasının altta gösterdiğim parametrelerinden 2 yerde allow fullscreen parametresini true yapmanız gerekiyor.




Bu haftaiçi embed videolarla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum,After Effects 'te işin içinde olacak tabiiki.Faydalı olması dileğiyle...